Moderne arkitektvisioner med
referencer til fortiden

Fløjhusene ligger op ad Tingbjergs hovedgade ”Ruten”, og består af fem boliglænger anlagt omkring et indre gårdrum, der tilsammen afslutter en eksisterende karrébebyggelse.

Byggeriet opføres i tre og fire etager i gule tegl og er en nyfortolkning af Steen Ejlers Rasmussens arkitektur med lave de sadeltage, en flot indramning af vinduer og opdeling af facaderne i præcise felter. Boligerne lægger sig op ad og ind i områdets øvrige bevaringsværdige arkitektur, men fremstår helt moderne i sit formsprog. Et nik til fortiden med blik på nutidens behov.

Bag den visionære arkitektur findes arkitektfirmaet ERIK arkitekter, en velrenommeret og veletableret tegnestue, der især har et stærkt fokus på at skabe tidløse og holdbare arkitektoniske løsninger.

Som bygherre på projektet står Innovater Melius, Innovater A/S, der med afsæt i private/almene samarbejder, fokuser på at skabe forbedringer for eksisterende boligkvarter.

Nyd Fløjhusenes dejlige uderum

I Fløjhusene har arkitekterne også gjort plads til leg og samvær i gårdmiljøet, der byder på græsarealer og flere legepladser, hvor børnene kan finde tætte legekammerater i nærmiljøet. Derudover vil der være fællesområder med borde og bænke samt hyggelige kroge, hvor folk kan mødes for at koble af, deltage i sociale aktiviteter og spise god mad sammen.

Derudover har der været fokus på at skabe biodiversitet og spirende, grønne zoner i det åbne gårdrum. Der skabes et skønt plantemiljø med bede i gården og langs ejendommen. Stedsegrønne klatreplanter, fjerbuske, fyrretræer, kirsebærtræer og æbletræer er blot et udvalg af den varierede beplantning, du kan finde i Fløjhusene.

Ja tak! Skriv mig op til etape 2

Tilmeld dig her, og kom først i køen når vi har mere information om etape 2 i Fløjhusene.